31 Mayıs 2019 Cuma

POPÜLER SÜPRÜNTÜ


Cehaletin ve ahlaksızlığın zirve yaptığı toplumlarda popüler kültür sadece bir manipülasyon aracıdır.

Yazar, sanatçı, akademisyen, bilim adamı, gazeteci ünlüler şöhretlerini ürettiklerinin kalitesinden değil, kullanım değerinden alırlar.

Hiçbiri ne klasik, ne evrensel olamayacak olan, hatta kendisinde en ufak insanı bir vasıf olmadığı için insanların arasına çıkamayan hastalıklı tipler belli amaçlar için parlatılıp öne konulmaktadır.
Bu işi meslek edinmiş gazetecilere para ödeyerek gündeme gelen yazar, sanatçı ve bilim adamları (!) gazeteciye ödedikleri bedeli popülerliğin sonucu olarak katbekat kazanmaktadır.
SON 15 SENEDE İslami piyasada aynı kirli yola girmiş bulunmaktadır
İslami piyasanın gazetelerine dergilerine TV kanallarına baktığımızda gerçekten 30 yıl önceki İslami birikimin onda birinin olmadığını görmek dehşet vericidir.
İktidara gelmek Bir kültürel birikim ahlaki duruş ve bilimsel bakışla gerçekleşir; bundan uzaklaşmakla da çöküş başlar.
Birkaç gündür bir kitap üzerinden yapılan pedofili tartışması popüler süprüntünün ne anlama geldiğini ortaya koyan önemli bir veridir
20 yıl öncesinden başlayarak adım adım kendi yazarlarinı, kendi bilim adamını sahtekarca yöntemlerle parlatıp toplumu manipüle etmek adına ortaya koyanlar bu toplumun sanatına kültürüne bilimine en büyük darbeyi vurmuşlardır.
Bu parlattikları insanlar zaten belli bir çevrenin cemaatin örgütün ideolojik kampın yazarı olmaktan öte anlam taşımamaktadır. Örgüt cemaat ve ideolojik kamplar fikir değil taraftar istemektedir.
Popüler yazarın kullanım değeri vardır. Çünkü O kullanılmak için üretilmektedir.
O halde yapmamız gereken en önemli şey zihnimizi popüler süprüntünün zararlarından kurtarmaktır . Kısacası marketlerde sucukların yanında satılan kitap gördüğünüzde lütfen uzak durun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Solcular, sağcılar, çevreciler feministler ve bilumum kurtarıcılara:

" Başınıza gelenler ellerinizle yapıp ettiğinizden dolayıdır" (Yüce Kur'an) Hala anlamadınız değil mi? Nefretten başka in...